header-nieuwsbrief

17 november 2022

Hallo ,

In deze nieuwsbrief

1. Annet zet zich in als vrijwilliger bij StapSports
2. Kwastendag deelnemers brengen kennis in praktijk
3. Vraag gratis loopbaanadvies aan
4. Plekken beschikbaar in groep Botanische Tuinen
5. Nieuw in Overvecht: leren edelsmeden
6. Wijkvaandels gemaakt bij WIJ 3.0
7. Succesvolle aanpak Digitale Inclusie
8. Nieuwe leden voor Raad van Toezicht
9. Succesvolle samenwerking in Eigen Kracht

Nieuws

Annet vertelt over haar vrijwilligerswerk bij StapSports op De Stadsbrug

Annet is vrijwilliger bij Stapsports. Samen met een collega runt zij de sportschool op de bovenste verdieping van WIJ 3.0 locatie de Stadsbrug. Ze is er dagelijks te vinden. Stapsports is voor iedereen die wil werken aan een gezond lichaam én leven; voor iedereen die behoefte heeft aan een dagstructuur. Want: ”Sporten is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je geest!”
Annet runt StapSports op De Stadsbrug
Annet verzorgt de nieuwe aanmeldingen, ze biedt begeleiding en coaching aan deelnemers (en hun begeleiders), geeft uitleg over de apparaten en zorgt voor het onderhoud. Haar klantengroep is divers: dak- en thuislozen, cliënten van instanties als Lister en Altrecht, en vluchtelingen.

Lees hier een interview met Annet, geschreven door Liesbeth Rox.

Deelnemers Kwastendag aan de slag bij Mitros in Overvecht

Kandidaten Kwastendag 2022 aan het werk
In september 2022 vond alweer de 4e Kwastendag plaats in Utrecht. Tijdens dit evenement maakten werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met het schildersvak. Voor mensen met serieuze interesse was er een mooi vervolg met volop kansen op een betaalde baan. De kandidaten die deze kans hebben gegrepen, brengen hun theoriekennis nu in de praktijk.
Na het leren van de theorie en het halen van hun VCA-certificaat (allemaal geslaagd) brachten de kandidaten hun kennis in de praktijk tijdens onderhoudsprojecten van Mitros in Overvecht: het schilderen van buitengevels. Op dit moment zijn de kandidaten bezig met een werkstage.

Lees verder op onze website

Gratis loopbaanadviezen aan te vragen tot eind deze maand

Net als een paar jaar geleden kunnen wij weer gratis loopbaan- en ontwikkeladviezen aanbieden. Doelgroep zijn cliënten met maximaal MBO-2 niveau. Het advies bestaat uit een arbeidsmarktscan, coachgesprekken, een ontwikkelplan, een verslag van alle gesprekken en een vervolgadvies.
Een afbeelding van...
Aanmelden kan nog t/m 29 november. Kijk voor meer informatie op onze website. Of neem contact op met loopbaancoach Ingrid Alting.

Plekken beschikbaar: werken in de Botanische Tuinen in Utrecht

12-IMG_3912
Werken in het groen is sowieso fijn. Maar deelnemers van WIJ 3.0 Nieuwegein hebben het wel erg goed getroffen. Elke week op donderdagmiddag mogen zij aan de slag op een héél bijzondere locatie: de Botanische Tuinen op De Uithof. Er zijn nu plekken beschikbaar voor nieuwe deelnemers (ook van buiten Nieuwegein), dus als jij of iemand anders graag wil meedoen: neem contact op.
Ervaring met tuinieren of werken met hout is niet nodig. Meestal kiezen deelnemers zelf hun klussen, hoewel er soms iets voorrang heeft. Je werkt in je eigen tempo zonder werkdruk. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer weten? Alle informatie vind je hier.

Nieuw bij WIJ 3.0 Ghanaplein in Overvecht: leren edelsmeden

Zelf een sieraad maken van bijvoorbeeld allerlei kraaltjes is hartstikke leuk. Maar voor zoiets als een mooie zilveren ring met een steentje erop zullen de meesten mensen bij een juwelier moeten aankloppen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De groep Ghana Actief van WIJ 3.0 in Overvecht heeft namelijk sinds dit najaar een nieuwe activiteit: edelsmeden.
binary comment
Deelnemers leren eerst alle technieken om zelf een ring te ontwerpen en te maken, bijvoorbeeld van zilver, koper of messing. Wie meer ervaring heeft, kan ook een steentje zetten of een mooi gebruiksvoorwerp maken. Meer weten of iemand aanmelden? Alle informatie over edelsmeden vind je op Je Kunt Meer.

Wijkvaandels gemaakt bij WIJ 3.0 voor viering 900 jaar Utrecht

binary comment
Bewoners van tien Utrechtse wijken hebben onder begeleiding van vereniging Kunstliefde wijkvaandels ontworpen en gemaakt, onder meer bij WIJ 3.0 locaties Maliegilde, Ghanaplein en Naald & Draad in Hoograven. Kunstliefde organiseerde dit project speciaal voor de viering van 900 jaar Utrecht. Er is bij ons hard gewerkt om unieke wijkvaandels te maken voor de wijken Noordwest, Overvecht en Zuid.
We zijn trots op het resultaat. Benieuwd? Alle wijkvaandels zijn nog t/m eind december te zien in het Stadskantoor. Meer informatie, inclusief een video over het maakproces vind je hier.

Succesvolle aanpak project Digitale Inclusie in Utrecht

Een laptop krijgen en daar via een gratis cursus goed mee leren werken. Dit is de kern van het project Digitale Inclusie. Digiwijs 3.0 werkt met de Tussenvoorziening, de Utrechtse Uitdaging en andere organisaties bijna een jaar met deze aanpak die zich richt op Utrechtse minima, met name klanten van de Voedselbank en cliënten in de opvang van de Tussenvoorziening en Moviera.
DIGITALE INCLUSIE JA
Dankzij gulle giften van Utrechtse bedrijven zijn er tientallen laptops beschikbaar gesteld. Die zijn door vrijwilligers bij Digiwijs 3.0 en de Tussenvoorziening opgeknapt.

Lees hier verder.

Nieuwe leden voor Raad van Toezicht

wij30 logoheader
De Raad van Toezicht van Stichting WIJ 3.0 kent sinds 1 oktober 2022 vier nieuwe leden. Het betreft Ahmed Kansouh, Jeroen de Leeuw, Jolina Kragtwijk en Jerry Allon.
Door verloop van zittingstermijnen was het nodig om vrijkomende plekken in te vullen. De respons op de vacatures was verrassend goed. De Raad van Toezicht-leden bieden WIJ 3.0 een mooie mix aan toezichts- en leidinggevende ervaring en ook kennis over financiën, HR en kwaliteit. Alle leden zijn voor vier jaar benoemd.

Charles zet zich in als vrijwilliger en doet chauffeurswerk voor WIJ 3.0

In oktober 2022 is Charles begonnen met een mooie vrijwilligersklus: chauffeurswerk voor WIJ 3.0. Hij was al actief bij WIJ 3.0 in Nieuwegein en sinds kort brengt hij ook cliënten van Jellinek naar die locatie met een personenbusje. “Dat chauffeuren leek me wel wat vanwege het contact met de mensen dat je hebt.” Op onze website vertelt Charles meer over zijn werk.
Chauffeurswerk bij WIJ 3.0

Interesse in chauffeurswerk?

Heb jij net als Charles interesse om als vrijwilliger chauffeurswerk voor WIJ 3.0 te doen? Bekijk de actuele vrijwilligersvacature hier en neem contact op voor meer informatie.

Succesvolle samenwerking Taal Doet Meer en WIJ 3.0 in Eigen Kracht

Samenwerking project Eigen Kracht
Al jaren werken Taal Doet Meer en WIJ 3.0 gedreven met elkaar samen aan het project Eigen Kracht. Hierin begeleiden we jaarlijks vijfenzestig anderstaligen met hulp van vrijwillige coaches naar (vrijwilligers)werk of een opleiding. Onlangs hebben we opnieuw getekend voor deze samenwerking. Een goed moment om even stil te staan bij Eigen Kracht en de impact die we met elkaar maken.
Meer weten? Of heb je interesse om als coach of deelnemer mee te doen, of om een netwerkbijeenkomst te hosten? Lees verder op onze website voor meer informatie.

Vacatures

Werkbegeleider bij het Wijkbedrijf (28-32 uur)

Ben jij een aanpakker met een technische achtergrond en heb je ervaring met het begeleiden van groepen? Voor het Wijkbedrijf zijn we op zoek naar een gedreven Werkbegeleider (28-32 uur per week). In deze functie begeleid je deelnemers met een kwetsbaarheid als gevolg van ggz-problematiek tijdens het uitvoeren van werk- en leeropdrachten.

Kijk op onze website voor meer informatie.

Meer informatie

Activering bij WIJ 3.0

Hulp nodig bij een casus?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl. Wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Bekijk al onze locaties

Benieuwd naar al onze locaties en de verschillende sociale en arbeidsmatige activiteiten die wij organiseren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder? Een compleet overzicht vind je hier.

Ons aanbod op Jekuntmeer.nl

Al onze activiteiten staan ook op de website 'Je kunt meer'. Een compleet overzicht vind je hier (klik op de kaart).

Trajecten & Coaching

WIJ 3.0 heeft een breed aanbod aan re-integratietrajecten, waarmee we cliënten begeleiden naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook bieden we jobcoaching en geven we cursussen. Bekijk hier ons hele aanbod.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet