header-nieuwsbrief

19 augustus 2022

Hallo ,

In deze nieuwsbrief

1. Open Dag Ghanaplein op woensdag 5 oktober
2. WIJ 3.0 Jaarverslag 2021
3. Hussein en zijn verhaal over Kwastendag
4. Pilot Versneld Vernieuwen opvanglocatie Biltstraat
5. Suzan en haar IPS-traject bij WIJ 3.0
6. Open Monumentendag in De Bloementuin
7. Vacature: Werkbegeleider Wijkbedrijf

Nieuws

Open Dag Ghanaplein op woensdag 5 oktober: actief worden start hier

Open Dag Ghanaplein
Op woensdag 5 oktober organiseren we een Open Dag op locatie WIJ 3.0 Ghanaplein, van 13.00 tot 16.30 uur. Met een kleine markt en een inloop op onze nieuwe locatie in Overvecht. Onze werk- en activiteitenbegeleiders zijn aanwezig om te vertellen over wat we doen en maken op het Ghanaplein. Dus kom langs, informeer je over alle activiteiten en ervaar ze zelf, natuurlijk met koffie/thee, fris en iets lekkers erbij.

Deze Open Dag organiseren we in het bijzonder voor alle verwijzers en begeleiders en hun cliënten, maar alle geïnteresseerden zijn welkom. We laten ons gehele activiteitenaanbod zien en geven persoonlijk uitleg. Loop eens rond door het pand en bekijk alle kunst die verspreid door het gebouw tentoongesteld hangt.

Klik hier voor meer informatie

WIJ 3.0 jaarverslag 2021: aandacht voor kwaliteit en waardevol werk

jaarverslag_2021_coverbeeld
In 2021 bleef corona ons werk beïnvloeden, maar de meeste dienstverlening konden we voortzetten. Door de beperking van groepsgrootte en vooral het afgelasten van cursussen bij Digiwijs 3.0 moesten we wel cliënten en cursisten teleurstellen. Het hele jaar hadden we veel aandacht voor scholing. Een groot deel betrof trainingen in de methode Sturen op Zelfsturing. Die biedt kaders voor de balans tussen regie van de cliënt en de rol van onze begeleiding. Ook via een nieuwe interne campagne Waardevol Werk hebben we sterk ingezet op kwaliteit.

Markt

We verkregen gunningen op werk in de gemeenten van regio's Zuid Oost Utrecht, Utrecht West en Amersfoort (stad met regiogemeenten). In Utrecht (stad) breidde de ouderenactiviteit WIJ Plus uit naar vijf dagen. Verder schreven we ons samen met Altrecht succesvol in bij een aanbesteding van UWV voor de uitvoering van IPS-trajecten.

Kerncijfers

Al onze activiteiten binnen Werk & Activering hadden 2611 deelnemers in 2021, Trajecten & Coaching 669. Benieuwd naar meer kerncijfers over onze organisatie en een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen? Dat en meer lees je in de Jaarverslag 2021 Factsheet.

Hussein deed mee aan Kwastendag 2021 en heeft nu een baan als schilder

Je hebt zijn gezicht vast al eens gezien. Hussein is namelijk het 'gezicht' van Kwastendag 2022 en staat op alle posters en flyers. Zijn verhaal is ook treffend. Hij had altijd al interesse in het schildersvak en ging dat vorig jaar onderzoeken tijdens Kwastendag 2021. Hij volgde hierna het leerwerktraject en is vervolgens met veel plezier gaan werken voor SW Vastgoedverbetering. Bekijk hier een kort interview met Hussein,
kwastendag-2022-beeld-4x3
Kwastendag 2022 is dit jaar op donderdag 15 september. Iedereen is welkom om net als Hussein kennis te maken met het schildersvak. Kijk voor meer informatie over Kwastendag en het leerwerktraject op onze website.

Voor aanmelden en vragen stuur je een e-mail naar kwastendag@wij30.nl.

Pilot Versneld Vernieuwen op opvanglocatie Biltstraat succesvol

Foto: beeldbank Kansfonds
Op de maatschappelijke opvanglocatie van het Leger des Heils op de Biltstraat werken Leger des Heils, Tussenvoorziening en WIJ 3.0 samen aan activering. Vanaf maart 2022 is daar de pilot ‘Versneld Vernieuwen’ van start gegaan. Daarin werken we anders dan andere 24-uurs opvanglocaties. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn activeringscoaches Marije Kruijt (van De Tussenvoorziening) en Sigrid van Vliet (van WIJ 3.0) aanwezig.
Zij werken als activeringscoaches en motiveren bewoners tot activering op ‘outreachende’ wijze. Het doel is dat alle bewoners op hun eigen manier en in hun eigen tempo weer structuur in de dag krijgen. De pilot is sinds de start succesvol geweest. Door bewoners op diverse momenten van de dag te benaderen, met respect, zonder oordeel en door op sensitieve wijze gesprekken te voeren, ontstaat een veilige omgeving waarin zij bereid zijn stappen te zetten. Door steeds opnieuw het contact te zoeken, bieden zich openingen aan die je in vluchtig contact niet altijd ziet.

Om een goed beeld te schetsen van deze pilot, hebben beide activeringscoaches zes verhalen van bewoners (anoniem) opgeschreven. Die verhalen en meer informatie vind je op onze website.

Suzan kwam aan het werk bij Portaal via een IPS-traject bij WIJ 3.0

Suzan werkt al bijna twee jaar bij woningcorporatie Portaal. Ze heeft er een baan voor 12 uur per week en zit daar helemaal op haar plek. De weg naar deze baan was niet gemakkelijk. Samen met Anke van Eerd, trajectbegeleider en IPS-coach bij WIJ 3.0, is ze uiteindelijk bij Portaal terecht gekomen. Anke van Eerd over het succesvolle IPS-traject van Suzan:
Anke_van_Eerd_en_Suzan_videostil
Videostill uit Hoofdzaak Werk-journaal 2
"Trots dat het is gelukt en trots ook op het doorzettingsvermogen van Susan. Want zij heeft echt moeten knokken om dit te bereiken. Wat het óók met mij doet is gesterkt worden
in het idee: 'het kan'. Het kan wél. Iedereen past érgens op de arbeidsmarkt."

Suzan en Anke vertellen over hun IPS-traject in het Hoofdzaak Werk-journaal van Sterk door Werk (bekijk het item hier). Dit is een platform voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met de weg naar werk en/of behoud van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Bloementuin Den Dolder open tijdens Open Monumentendag 10/11 september

Bloementuin_DenDolder_zomer_2021_WIJ30 (17) Gfull1200
In het weekend van 10 & 11 september 2022 is het Open Monumentendag. Speciaal voor deze gelegenheid is De Bloementuin van WIJ 3.0 in Den Dolder een van de parels die je dan kunt bezoeken. Dus kom deze Dorpstuinderij op het bosrijke terrein van de Willem Arntsz Hoeve eens bekijken.
Tussen 11 - 16 uur zijn de tuinen en historische kassen (Distelvlinder 6) open voor bezichtiging. We laten graag zien hoe we hier op een sociale manier werken aan duurzaamheid - het thema van deze Monumentendag. Kijk hier voor meer informatie.

Vacatures

Wijkbedrijf zoekt een werkbegeleider voor 28-32 uur per week

wijkbedrijf-klusbanner-tuinwerk
Ben jij een aanpakker met een technische achtergrond en heb je ervaring met het begeleiden van groepen? Voor ons sociale klusbedrijf zoeken we een werkbegeleider. In deze functie begeleid je deelnemers met een kwetsbaarheid tijdens het uitvoeren van opdrachten. Het Wijkbedrijf doet veel klussen in het groen, werkt bij mensen thuis en heeft meerdere wijkonderhoudsteams die straten in Utrecht schoonhouden.

Reageer uiterlijk 15 september 2022. Lees de vacaturetekst hier.

Meer informatie

Activering bij WIJ 3.0

Hulp nodig bij een casus?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl. Wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Bekijk al onze locaties

Benieuwd naar al onze locaties en de verschillende sociale en arbeidsmatige activiteiten die wij organiseren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder? Een compleet overzicht vind je hier.

Ons aanbod op Jekuntmeer.nl

Al onze activiteiten staan ook op de website 'Je kunt meer'. Een compleet overzicht vind je hier (klik op de kaart).

Trajecten & Coaching

WIJ 3.0 heeft een breed aanbod aan re-integratietrajecten, waarmee we cliënten begeleiden naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook bieden we jobcoaching en geven we cursussen. Bekijk hier ons hele aanbod.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet