header-nieuwsbrief

18 juli 2022

Hallo ,

In deze nieuwsbrief

1. Kwastendag 2022 op 15 september 2022
2. SBPost meest inclusieve werkgever
3. Bijeenkomst over Jobcoaching op 29 september
4. Kunstliefde organiseert workshops vaandels maken bij WIJ 3.0
5. Aandacht voor atelier Naald & Draad in wijkkrant Aanzet
6. Cursussen van Digiwijs 3.0 in project Digitale inclusie
7. Nieuwe editie van magazine Wijzer

Nieuws

Kwastendag 15 september 2022: leerling onderhoudsschilders gezocht!

kwastendag-2022-beeld-tekst_3x2
Op donderdag 15 september is er weer een Kwastendag! Op deze doe-dag maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met het schildersvak. Geïnteresseerden die willen en kunnen hebben na Kwastendag de mogelijkheid om mee te doen aan het leerwerktraject 'Je leven in de verf'. Bij dit leerwerktraject wordt begeleiding geboden door WIJ 3.0 en stichting Nelis. Het doel van elk traject is een baan als onderhoudsschilder.

Iedereen is van harte welkom om tijdens Kwastendag kennis te maken met het schildersvak en te zien of het leerwerktraject een mooie vervolgstap is.

Meedoen aan Kwastendag? Aanmelden kan via kwastendag@wij30.nl.
Kijk voor meer informatie op onze website.

SBPost verkozen tot meest inclusieve werkgever van regio Midden-Utrecht

werkgeversbokaal_voor_SBPost_uitreiking_1600
SBPost heeft de 'Scoor je talent' wisselbokaal gewonnen. Tijdens de banenmarkt 'Scoor je talent' in stadion Galgenwaard kreeg het bedrijf deze erkenning als meest inclusieve werkgever van regio Midden-Utrecht. Ieder jaar krijgen koplopers op het gebied van inclusief ondernemen deze speciale prijs.
SBPost werkt in regio Utrecht samen met UW en WIJ 3.0, die samen zorgen voor de werving, selectie en jobcoaching van kandidaten. Arjan Gorsseling van SBPost:

“Het is fantastisch om deze waardering te krijgen, maar voor ons is het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Al sinds 2012 werken wij met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij SBPost laten we zien hoe waardevol deze mensen zijn en dat willen we ook uitdragen.”

Lees verder op onze website

Bijeenkomst over Jobcoaching voor werkgevers donderdag 29 september

Donderdag 29 september organiseert WIJ 3.0 een bijeenkomst over jobcoaching. We geven informatie over nieuwe regels in jobcoaching en over jobcoaching-trajecten vanuit WIJ 3.0. Verschillende werkgevers uit diverse branches vertellen over hun ervaringen aan de hand van concrete voorbeelden. Tenslotte geven we een toelichting op de praatplaat over jobcoaching bij WIJ 3.0.
Jobcoach_werkgeversbenadering_tekening_Jessamijn
Deze bijeenkomst is zowel voor werkgevers die al (enigszins) bekend zijn met jobcoaching als voor werkgevers die hier graag meer over willen weten en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden.

Wanneer: donderdag 29 september van 13.00 tot 15.00 uur
Locatie: Kaffeetaria, Saffierlaan 10 te Utrecht.
Aanmelden via sonja.soesman@wij30.nl

Kunstliefde organiseert workshops vaandels maken bij WIJ 3.0

Utrecht 900 beeld Wij Doen Mee
Utrecht bestaat dit jaar 900 jaar en dat viert de stad met veel activiteiten. Speciaal voor deze viering organiseert Kunstvereniging Kunstliefde het project ‘… en de vlaggen hangen uit’. Bewoners van tien Utrechtse wijken zullen onder begeleiding van kunstenaars van vereniging Kunstliefde vaandels ontwerpen en maken.
Deelnemers aan de workshop praten over de identiteit van de wijk, over wat belangrijk en bijzonder is en hoe dat is uit te beelden in een eigen wijkvaandel. In de wijken Overvecht, Noordwest en Zuid vinden de workshops bij WIJ 3.0 plaats: bij Ghanaplein vanaf vrijdag 15 juli, bij Naald & Draad Hoograven vanaf woensdag 10 augustus en bij het Maliegilde vanaf donderdag 8 september.

Meer weten of aanmelden? Kijk hier voor alle informatie.

Aandacht voor naaiatelier Naald & Draad in wijkkrant Aanzet

De Utrechtse wijkkrant Aanzet bezocht onlangs ons naaiatelier Naald & Draad in Hoograven. Daar vertelde werkbegeleider Suzanne de Zwart alles over ons naaiatelier in kringloopwarenhuis De Arm. Bewoners in Hoograven, Tolsteeg, Rotsoord en Bokkenbuurt krijgen de Aanzet in hun brievenbus bezorgd. Suzanne is zelf opgeleid tot kleermaker en biedt deelnemers de nodige begeleiding, met veel plezier.
Wijkkrant Aanzet over naaiatelier Naald & Draad
Foto: Wijkkrant Aanzet – Niels Spinhoven
Het hele artikel in Aanzet mei/juni 2022 is hier online te lezen.
Meer informatie over naaiatelier Naald & Draad vind je hier.

Utrechtse samenwerking voor digitale inclusie van mensen met kleine beurs

Laptops en digimaatjes voor mensen met een kleine beurs
Acht Utrechtse organisaties hebben dit jaar de krachten gebundeld en zorgen samen dat driehonderd Utrechters met een kleine beurs een laptop krijgen. Daar hoort een gratis cursus digitale vaardigheden van Digiwijs bij en een eigen ‘digimaatje’. Het project Digitale inclusie van mensen met een kleine beurs is een initiatief van De Tussenvoorziening.
Ons project Digiwijs 3.0 zorgt voor de cursussen digitale vaardigheden voor iedereen die een laptop krijgt. Want een eigen laptop is handig, maar als je er niet mee overweg kunt, heb je er nog niks aan. Speciaal voor anderstalige cliënten is er ook een ’taalloos’ lesprogramma ontwikkeld.

Lees verder...

Nieuwe editie van Wijzer - het magazine van en voor cliënten van WIJ 3.0

Er is een nieuwe editie verschenen van Wijzer, ons magazine van en voor cliënten van WIJ 3.0. Vooral in het katern Hartekreet kunnen deelnemers hun bijdragen kwijt. Met veel aandacht voor de feestelijke opening van onze locatie Ghanaplein in Overvecht, een speciaal lichtobject van een deelnemer aan Ghana Actief en een portret van Mehmet, die vaak in de tuinen van WIJ 3.0 Zeist is te vinden.

Ook in deze Wijzer: een artikel over de theatervoorstelling Straatslim en een openhartig interview met acteur Wim, geschreven door Straatnieuws.
wijzer_magazine_cover_zomer_2022
Magazine Wijzer is online te lezen via onze website.

Meer informatie

Activering bij WIJ 3.0

Hulp nodig bij een casus?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl. Wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Bekijk al onze locaties

Benieuwd naar al onze locaties en de verschillende sociale en arbeidsmatige activiteiten die wij organiseren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder? Een compleet overzicht vind je hier.

Ons aanbod op Jekuntmeer.nl

Al onze activiteiten staan ook op de website 'Je kunt meer'. Een compleet overzicht vind je hier (klik op de kaart).

Trajecten & Coaching

WIJ 3.0 heeft een breed aanbod aan re-integratietrajecten, waarmee we cliënten begeleiden naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook bieden we jobcoaching en geven we cursussen. Bekijk hier ons hele aanbod.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet