header-nieuwsbrief

31 januari 2023

Hallo ,

In deze nieuwsbrief

1. Circulaire Werkplaats bij Binnenstebuiten
2. ADSU-cliënten maken kunstwerk
3. Meer beschutte werkplekken
4. Digiwijs computercursussen van start
5. Naald & Draad en meneerkoekepeer.nl
6. Aan de slag als postbezorger bij SBPost
7. Utrecht Underground stadswandelingen
8. Vrijwilliger gezocht bij atelier Maliegilde
9. Diverse nieuwe vacatures

Nieuws

Circulaire Werkplaats Utrecht op televisie bij Binnenstebuiten

Onlangs kwam de Circulaire Werkplaats - het initiatief van WIJ 3.0, Kringloop Centrum Utrecht de ARM en Emmaus Domstad/ Haarzuilens - voorbij op tv bij Binnenstebuiten. Ontwerper Louise Cohen vertelt in de uitzending hoe zij samen met de Circulaire Werkplaats designproducten maakt van onverkoopbare spullen uit kringloopwinkels.
meubels-upcyclen_item_binnenstebuiten_televisie_teaser_2
Justin en Sander - deelnemers van de CWU - maken de ontwerpen van Louise werkelijkheid en vertellen over wat zij doen op de Circulaire Werkplaats. Sander: "Ik ben zeker weten echt trots op hetgeen ik hier uit mijn klauwen krijg."

Bekijk het item hier terug.

Cliënten van ADSU-organisaties maken kunstwerk voor Provinciehuis

kunstwerk_adsu_provinciehuis_fotograaf_gerbrand-langenberg_9
Woensdag 11 januari 2023 mocht een afvaardiging van Aan de Slag in Utrecht (ADSU) een prachtig kunstwerk overhandigen aan gedeputeerde Rob van Muilekom. Cliënten van meerdere ADSU-organisaties hebben meegewerkt aan dit gezamenlijke werk voor het Provinciehuis. Zij beschilderden allerlei kleine lapjes, waar kunstenaar Sandra Verkamman mee aan de slag is gegaan.
Sandra heeft alles in haar atelier omgetoverd tot één kleurrijk geheel. Het resultaat is een prachtig patchwork van kleine kunstwerkjes, die samen een hart vormen. Iedereen kan het komen bewonderen het Provinciehuis.

Meer hierover - inclusief een fotoreportage van de onthulling - vind je hier.

Meer werk maken van beschutte werkplekken

Sinds 2015 bestaat er de mogelijkheid voor gemeenten en bedrijven om beschutte werkplekken te maken. Van deze mogelijkheid is minder gebruik gemaakt dan verwacht. WIJ 3.0 heeft er enkele jaren ervaring mee, deels in partnerschap met UW. Het GAK-fonds heeft nu een subsidieregeling opgesteld om het aantal beschutte werkplekken landelijk te vergroten.
P1000954
We hebben hier nu samen met UW met succes een beroep op gedaan. Het GAK-fonds heeft onze subsidieaanvraag goedgekeurd voor de begeleiding van zeven deelnemers naar een beschutte werkplek. Ons doel is om deelnemers die nu werkzaam zijn in arbeidsmatige dagactiviteiten een duurzame en passende werkplek te bieden. Deels doen we dat via reguliere bedrijven. Een ander doel is om te leren hoe we - samen met UW en vanuit ADSU - beschutte werkplekken maken op een effectieve manier.

Meer over beschut werk

Digiwijs 3.0 computercursussen zijn weer van start gegaan

wjritman_150513_713-750x500
Bij Digiwijs 3.0 zijn de computercursussen weer van start gegaan: voor iedereen die wil leren omgaan met de computer. Deze beginnerscursussen worden op verschillende locaties in Utrecht en Vleuten/ De Meern aangeboden. Er is dus (bijna) altijd een cursus in de buurt. Interesse? Op de website van Digiwijs 3.0 lees je meer over het aanbod. Bellen kan ook op 030-878 15 35.

Of help mee als vrijwilliger

Heb jij geen cursus nodig, maar lijkt het je leuk om zelf computerlessen te geven aan Utrechters die het hard nodig hebben? Als Digicoach-vrijwilliger geef je les op het gebied van digitale (basis)vaardigheden. Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Digiwijs 3.0.

Samenwerking naaiatelier Naald & Draad met meneerkoekepeer.nl

Het bedrijf 'Meneer Koekepeer' maakt cadeaupakketten voor baby's en dreumesen en werkt daarvoor samen met ons naaiatelier Naald & Draad in Hoograven. Een aantal leuke producten die je voor de pakketten kunt kiezen maken deelnemers van ons in het naaiatelier. Vlaggetjesslingers bijvoorbeeld. Leuk voor in de babykamer, maar natuurlijk ook voor feestjes en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Naald & Draad maakt daarnaast onder meer pittenzakjes.
Vlaggetjesslinger-meneerkoekepeerNL_gemaakt_door_naaldendraad
Ken je iemand die hier graag aan zou willen meewerken? Er is plek voor deelnemers om te helpen met de productie. Kijk hier voor meer informatie over werken bij Naald & Draad.

Aan de slag als postbezorger bij SBPost?

postbezorger_fiets_SBPost_1200w
WIJ 3.0 begeleidt werkzoekenden naar een betaalde baan i.s.m. verschillende partners. De samenwerking tussen SBPost, UW en WIJ 3.0 is daar een mooi voorbeeld van. Ook in 2023 biedt SBPost mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. UW en WIJ 3.0 zorgen daarbij voor werving en jobcoaching.
Kandidaten gaan bijvoorbeeld aan de slag als postbezorger voor 20 tot 36 uur per week. Met de fiets bezorg je dan post in Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Maarssen of Woerden. Vragen hierover? Meer informatie vind je op onze website.

Bijzondere stadswandelingen van Utrecht Underground vanuit De Stadsbrug

Vanuit WIJ 3.0 De Stadsbrug organiseren we stadswandelingen die een ander Utrecht laten zien dan je kent. De gidsen van Utrecht Underground weten alles van leven op straat en vertellen vanuit hun eigen ervaring. Ze nemen je mee naar plekken waar veel dak- en thuislozen komen. Hoe raak je alles kwijt? En hoe vind je je plek in de samenleving weer terug? Deelnemers zijn altijd onder de indruk van de verhalen die gidsen vertellen.
gids_van_utrechtunderground_foto_GerbrandLangenberg_2
"Het zet je aan tot denken en je leert dingen over de stad Utrecht en de mensen die er leven die je op geen enkele andere manier kunt leren." (reactie op utrechtunderground.nl)

Kijk hier voor alle informatie over dit project.

Vrijwilliger gezocht voor Tiffany en glas-in-lood bij atelier Maliegilde

tiffany_mobiel_vogeltjes_maliegilde_G1600
Bij Atelier Maliegilde zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de creatieve activiteit Tiffany en glas-in-lood. De activiteit vindt op vrijdagen plaats en is bedoeld voor een dagdeel van drie uur in de ochtend en/of de middag. Deze activiteit is speciaal voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Samen met de werkbegeleider ondersteun je deelnemers bij het aanleren van technieken op een ongedwongen manier.
Ook als je geen ervaring hebt met Tiffany en glas-in-lood technieken, maar deze wel snel eigen kunt maken, ben je welkom om te reageren. Heb je interesse of ken je iemand die dit zou willen doen? Neem dan contact op met Ilonka Frik via e-mail of 06 256 45 238.

Vacatures

Digiwijs_collage_1200x400

Vacature: marketing- en communicatiemedewerker Digiwijs 3.0 (24 uur)

WIJ 3.0 zoekt een marketing- en communicatiemedewerker (24 uur per week) die zich onder andere gaat bezighouden met de werving en binding van vrijwilligers bij Digiwijs 3.0. Je richt de werving op doelgroepen met verschillen in leeftijd en culturele achtergrond. Daarvoor weet je sociale media creatief in te zetten, kun je content maken zoals korte vlogs en ben je goed bekend met de problematiek rond beperkingen in taal en digitale vaardigheden.

Ben jij de nieuwe medewerker die Digiwijs 3.0 nodig heeft? Solliciteer dan snel en in ieder geval vóór 6 februari 2023. Bekijk hier de hele vacature.

Vacature: Trajectbegeleider (32 - 36 uur)

Voor onze afdeling Trajecten & Coaching zijn we op zoek naar een enthousiaste Trajectbegeleider (32-36 uur per week) die stevig in de schoenen staat. In deze functie ga je cliënten begeleiden naar werk (betaald en onbetaald) en ondersteunen via gesprekken en adviezen. Je hebt daarvoor goede coachende vaardigheden en kennis of affiniteit met ggz-problematiek en verslavingszorg.

Interesse? Solliciteer vóór 13 februari 2023 en bekijk hier de hele vacaturetekst.

Meer vacatures:

  • Ben jij een aanpakker met een technische achtergrond en heb je ervaring met het begeleiden van groepen? Voor het Wijkbedrijf zoeken we een gedreven Werkbegeleider (28-32 uur per week). Kijk hier voor meer informatie.
  • Voor De Fietsenmakerij zoeken we een Assistent werkbegeleider fietsenmaker. In deze functie ondersteun je de werkbegeleider met het runnen van de fietswerkplaats en het begeleiden van deelnemers. Alle informatie vind je hier.

Meer informatie

Activering bij WIJ 3.0

Hulp nodig bij een casus?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl. Wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Bekijk al onze locaties

Benieuwd naar al onze locaties en de verschillende sociale en arbeidsmatige activiteiten die wij organiseren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder? Een compleet overzicht vind je hier.

Ons aanbod op website Jekuntmeer

Al onze activiteiten staan ook op de website 'Je kunt meer'. Een compleet overzicht vind je hier (klik op de kaart).

Trajecten & Coaching

WIJ 3.0 heeft een breed aanbod aan re-integratietrajecten, waarmee we cliënten begeleiden naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook bieden we jobcoaching en geven we cursussen. Bekijk hier ons hele aanbod.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
collage_maliegilde_drie_beschilderde_stoelen_tekoop
Beschilderde stoelen uit het creatieve atelier van het Maliegilde.
Email Marketing Powered by MailPoet