header

29 maart 2021

Hallo ,

Nieuws

Verhuizing WIJ 3.0 De Strooij naar gebouw aan de Ghanadreef

Ghanadreef renovatiewerkzaamheden maart 2021
Dit jaar gaat WIJ 3.0 De Strooij verhuizen. De nieuwe locatie is een voormalig schoolgebouw aan de Ghanadreef, ook in Overvecht. De Ghanadreef ligt op steenworp afstand van de Oranjerivierdreef en winkelcentrum Gagelhof. Het plan is om juli 2021 te verhuizen. Er moet de komende tijd nog wel veel gebeuren aan het pand.

Ruimte voor diverse activiteiten

Het gebouw heeft twee verdiepingen en een behoorlijk grote buitenruimte. Verschillende activiteiten komen hier samen: trajectbegeleiders, het Wijkbedrijf, Atelier Naald & Draad, de ICT afdeling van WIJ 3.0, Digiwijs 3.0, het ouderenproject WIJ Plus en de verschillende sociale en creatieve activiteiten van Strooij Actief.

Wil je meer weten? Lees dan verder op onze website

Atelier Naald & Draad opent nieuwe locatie in Hoograven

Atelier Naald & Draad verhuist mee naar de Ghanadreef, maar krijgt ook een tweede locatie in Utrecht Zuid. WIJ 3.0 heeft met de Circulaire Werkplaats al activiteiten bij kringloopcentrum De Arm Utrecht in Hoograven. De activiteiten van ons naaiatelier passen perfect bij deze samenwerking met kringloopbedrijven De Arm en Emmaus. Ook hier zullen deelnemers aan de slag kunnen met het repareren en maken van kleding.
P1130989
Naald & Draad is een leerwerkomgeving: deelnemers leren het naaivak en doen waardevolle ervaring op. Naald & Draad is gespecialiseerd in kleine producties. Werkbegeleiders zorgen voor de ontwerpen; o.a. via de winkels van de kringloopbedrijven vindt de kleding de weg naar de klant.

Lees meer over Atelier Naald & Draad.

Ervaringwijzer: deelnemers tevreden met aanbod en begeleiding

ervaringwijzer_logo
Voor WIJ 3.0 én de gemeente Utrecht is het belangrijk te weten welke ervaringen onze deelnemers hebben. Net als in vorige jaren hebben we daarom onderzoek uitgevoerd. Daarvoor maken we vanaf dit jaar gebruik van de Ervaringwijzer.

Conclusies en aanbevelingen

De enquête is schriftelijk afgenomen onder deelnemers van al onze locaties in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder. Uit de enquête blijkt dat veel deelnemers plezier hebben tijdens hun activiteit bij WIJ 3.0. Deelnemers vinden de begeleiding goed, zitten beter in hun vel en doen meer sociale contacten op dankzij de activiteiten. Naar aanleiding van de resultaten gaan we kijken hoe ons aanbod nog beter kan en of er een ruimere openstelling mogelijk is op sommige locaties.

"Ik krijg structuur in mijn week door hier te komen en heb leuk contact met de mensen hier."
"Ik kan merken dat mijn mentale belastbaarheid vooruit gaat."

Wil je hier meer over weten? Mail ons voor info.

Deelnemer in de spotlight: Elvir van WIJ 3.0 Nieuwegein

Elvir verwelkomt me bij de ingang van WIJ 3.0 locatie Nieuwegein. In zijn blauwe werkjas en met zijn open houding komt hij over als de opzichter. Hij geeft me een uitgebreide rondleiding door de werkplaats. Hij stelt me aan iedereen voor en vertelt over elk onderdeel ronduit. Het werken met professioneel gereedschap en leren van vakmensen vindt hij het mooist.

‘Als je geen gereedschap hebt kun je niets leren. Toen ik binnenkwam dacht ik alles te weten, maar dat bleek niet zo. Het leukste vind ik dingen uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten en dat het dan tien keer mooier is dan daarvoor.'
Elvir, foto: Gerbrand Langenberg
Kim Schormans schreef dit portret van Elvir, de foto is gemaakt door Gerbrand Langenberg. Lees het hele interview op onze website.

Resultaten Makelpunt Social Return ADSU in 2020

Sinterklaas eindejaarspakket bij WIJ 3.0
Voor het Makelpunt Social Return was 2020 een gek jaar. Veel organisaties hebben de focus naar binnen gericht in de coronacrisis, net als de partners van 't ADSU (Aan De Slag in Utrecht) zelf. Maar dankzij ons gezamenlijke aanbod hebben we toch veel mogelijkheden gerealiseerd voor onze deelnemers.
Helaas zijn er ook een aantal dingen niet gelukt. Jammer, maar het biedt wel perspectief voor aankomend jaar. Er staan namelijk een aantal interessante en creatieve samenwerkingen op stapel voor 2021. Neem bijvoorbeeld SB Post, een werkgever die in 2021 gestaag gaat uitbreiden van vijf naar twintig werkplekken voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Genoeg kansen en mogelijkheden om ook in 2021 meer sociale impact te maken.

Meer weten? Lees verder op onze website

Digiwijs 3.0 start inloop voor digitale hulpvragen

Voor bewoners is het in deze coronatijden lastig of onmogelijk om naar een cursus digitale vaardigheden te gaan. Maar Digiwijs 3.0 wil mensen met enkelvoudige vragen over digitale zaken wel graag helpen. Daarom is Digiwijs 3.0 vanaf maart 2021 in een aantal wijken een pilot gestart met digitale inloop.
Digiwijs 3.0 helpt
Digiwijs start de inloop in wijken waar ze al actief is: woensdag tussen 10 en 12 uur in De Strooij (Stroyenborgdreef 12 in Overvecht), woensdag tussen 10 en 12 uur in Bibliotheek Kanaleneiland en donderdag tussen 10 en 12 uur in Buurtcentrum Hart van Hoograven.

Meer informatie vind je bij Digiwijs 3.0.

Expogroep van De Strooij organiseert kunstexpositie

Expogroep WIJ 3.0 De Strooij 2020 - 2021
Bij De Strooij in Overvecht zijn er volop creatieve activiteiten. Sommigen deelnemers waren eind vorig jaar toe aan een nieuwe stap. Daarom is in oktober 2020 de Expogroep ontstaan. Deelnemers die meer willen doen of die hun werk eenmalig willen exposeren, doen mee .

De Expogroep bestaat uit zes leden: Krista, Herma, Gerald, Thea, Paul en PP. Iedere vrijdagmiddag krijgen ze begeleiding van Lenny Claasen en Daniëlle Visser.

Sprookjesboekje

De expogroep wil graag ergens in het centrum van Utrecht exposeren. Vanwege de beperkende maatregelen rond corona is er helaas nog geen datum bekend van de expositie. Maar zodra het kan gaat de groep aan de slag en toewerken naar een feestelijke opening. Alle deelnemende kunstenaars zullen dan een 'sprookjesboekje' ontvangen, die ze zelf als groep hebben ontworpen.

Lees meer over de Expogroep

Werk in uitvoering

Wijkbedrijf Utrecht staat klaar voor de voorjaarsklussen

Het Wijkbedrijf van WIJ 3.0 is een sociaal klusbedrijf dat opereert vanuit onze locaties De Strooij en De Stadsbrug. Deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt voeren de klussen uit onder begeleiding van leerwerkmeesters. Zij doen werkervaring en handige vaardigheden op tijdens de klussen. Het Wijkbedrijf werkt maandag t/m vrijdag, per klus werken er vier of vijf deelnemers mee.
logo-zorg-in-zou

Nieuwe opdrachten

Het Wijkbedrijf is sterk in diverse klussen, zoals hovenierswerk, schuttingen en overkappingen maken, boomverzorging (snoeien en kappen), bestrating aanleggen, schilderwerk en andere klussen in en rond het huis. Het Wijkbedrijf doet ook werk in opdracht van Mitros, in het bijzonder voor huurders van sociale huurwoningen. Vanwege de bijzondere manier van werken zijn de tarieven van het Wijkbedrijf relatief voordelig. Heb jij misschien een opdracht voor ons sociale klusbedrijf of wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via e-mail of bel met 030-879 48 79.

Waardevol werk: interview met activiteitenbegeleider Bas Icke

Bas_Icke_portret_GerbrandLangenberg (1) 1600
Bas Icke is activiteitenbegeleider bij WIJ 3.0 in Mariënburg, een van de klinieken van Altrecht (WA Huis). In een interview over Waardevol Werk vertelt hij meer over zijn boeiende werk.

‘Al bijna 25 jaar werk ik als begeleider in de zorg. In die tijd heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt, waarvan het langst met dak- en thuislozen.
Ik heb altijd al belangstelling gehad voor mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden. Ik ken de doelgroep en kan er goed mee werken. Nu ben ik actief op een gesloten afdeling voor mensen met psychiatrische problemen, de VKB Mariënburg. Je zou kunnen zeggen dat ik intern zit. Samen met mijn collega’s van WIJ 3.0 begeleiden we de vierentwintig mensen die hier verblijven. Vanwege het gesloten karakter van deze afdeling zijn we geen locatie voor dagbesteding, maar vormen we een activiteitenteam dat zich alleen richt op de bewoners van deze plek.'

Lees het hele interview op onze website.

Nieuwe sociale en creatieve activiteiten in Vleuten de Meern

In Vleuten de Meern werken DOCK, Buurtteam, De Wilg en WIJ 3.0 samen aan een nieuw aanbod voor bewoners met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid. Elke maandagmiddag is er nu een creatieve inloop in Buurtcentrum De Weide Wereld (a/d Teunisbloemlaan 50). De Buurtteams in Vleuten de Meern zien dat er een sterke behoefte is aan een plek waar mensen terecht kunnen voor activering en sociale contacten.
buurtcentrum_deweidewereld
Foto: De Weide Wereld
De vier organisaties hebben elk hun eigen expertise en kunnen elkaar goed versterken. We hebben een gedeelde visie: iedereen moet kunnen deelnemen aan de samenleving. Na een half jaar tot een jaar zullen we gezamenlijk evalueren wat het resultaat is van dit nieuwe aanbod.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op via e-mail.

Nog zeker tot mei biedt De Stadsbrug 24-uurs opvang

P1133511
Onze locatie De Stadsbrug biedt in samenwerking met De Tussenvoorziening een 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen. Vanwege de aanhoudende problemen rond het coronavirus blijft de 24-uurs opvang van De Stadsbrug nog tot zeker 1 mei 2021 in bedrijf. Tip: Zowel RTV-Utrecht als het AD namen er afgelopen maand een kijkje en maakten er mooie reportages van.

Een jaar opvang tijdens corona

Onlangs schreef De Tussenvoorziening over een jaar opvang tijdens corona. Naast de nodige uitdagingen, bracht de 24-uurs opvang ook positieve geluiden met zich mee:

"Voor daklozen ontstond er natuurlijk veel meer rust met de 24-uursopvang. Zij hoeven niet langer ’s ochtends vroeg verplicht de straat op richting de dagopvang om ’s avonds terug te keren in de nachtopvang. Zo kunnen zij beter werken aan hun toekomst. Dat heeft ook geresulteerd in een betere sfeer minder incidenten op de opvanglocaties."

Meer over WIJ 3.0 De Stadsbrug

Organisatie

Vacatures bij WIJ 3.0

We hebben de volgende betaalde vacature:
  • Voor WIJ 3.0 Zeist zoeken we een Activiteitenbegeleider Tuin Zeist (20 uur), met kennis van bloemen en plantenteelt, verzorging van kleine dieren en het begeleiden van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Reageren kan tot 29 maart 2021.
Een afbeelding van...
Colofon: Foto's zijn van Gerbrand Langenberg, Willem Jan Ritman en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Wil je je collega's informeren over waar jij mee bezig bent of leuke feiten en gebeurtenissen mededelen? Stuur je kopij naar: communicatie@wij30.nl

Vergeet niet onze sociale media te volgen!

facebook twitter linkedin website 
MailPoet